About admin
Related Posts
Bir unda parçacıkların % 50 den fazlasının 75 mikrondan büyük olması ekmekçilik niteliği
Sağlık Bakanlığı'nca hazırlanan, "Sağlıklı Beslenme ve Gıda İsrafı" başlıklı rapor,
Ekmek, depolanması sırasında tüketici kabulunun azalmasına neden olan bazı değişmelere
Unlarda enzim aktivitesini düzeltmek amacıyla mantari bakteriyal alfa amilaz enzim preparatları
Cilalı Taş Devrinde, Kestane, Meşe Palamudu gibi bazı bitkisel ürünlerin ezilip suyla
Kül miktarı düşük, en beyaz ve paritesi en yüksek unlardır.Protein ve öz miktarı taneden
Değirmencilik, besin maddeleri üretiminde tamamen otomatik üretime geçilen en eski tarım
Besi doku (Endosperm) 'da ilk biriken maddeler proteinlerdir. 3 - 5 günlük genç endosperm
İnsanların beslenmesinde buğday en temel gıda maddelerinden birisidir. Buğday ekmeğin esas
Bitki boyu kısadır.
Başaklar kılçıklı, paralel kenarlı ve beyaz renktedir. Taneleri yumurta
Sap uzunluğu 90-100 cm, yaprakları yeşil renkli, tüysüz ve dar yapılı dik duruşludur.
Sapları 90-110 cm uzunluğunda, yaprakları yeşil, tüysüz, dar ve uzundur.
Başaklar dik-yarı