Paçallama by admin Evreleri, Gür Un, Gürun, parçalama, Un, Unun Evreleri Genel, Unun Evreleri Paketlenecek unlar ürün çeşidine ve özelliklerine göre paçalanır.
12 Ağustos 2022 Un Hakkında Bir unda parçacıkların % 50 den fazlasının 75 mikrondan büyük olması ekmekçilik niteliği
12 Ağustos 2022 Ekmek İsrafı Sağlık Bakanlığı'nca hazırlanan, "Sağlıklı Beslenme ve Gıda İsrafı" başlıklı rapor,
12 Ağustos 2022 Ekmeğin Bayatlaması Ekmek, depolanması sırasında tüketici kabulunun azalmasına neden olan bazı değişmelere
12 Ağustos 2022 Ekmek Katkı Maddeleri Unlarda enzim aktivitesini düzeltmek amacıyla mantari bakteriyal alfa amilaz enzim preparatları
12 Ağustos 2022 Ekmek Hakkında Cilalı Taş Devrinde, Kestane, Meşe Palamudu gibi bazı bitkisel ürünlerin ezilip suyla
12 Ağustos 2022 Buğdayın Fabrikada İşlenmesi Kül miktarı düşük, en beyaz ve paritesi en yüksek unlardır.Protein ve öz miktarı taneden
12 Ağustos 2022 Buğdayın Öğütülmesi ve Değirmencilik Değirmencilik, besin maddeleri üretiminde tamamen otomatik üretime geçilen en eski tarım
12 Ağustos 2022 Buğday Tanesinin Oluşumu Besi doku (Endosperm) 'da ilk biriken maddeler proteinlerdir. 3 - 5 günlük genç endosperm
12 Ağustos 2022 Buğday yapısı İnsanların beslenmesinde buğday en temel gıda maddelerinden birisidir. Buğday ekmeğin esas
12 Ağustos 2022 SALİHLİ-92 Bitki boyu kısadır. Başaklar kılçıklı, paralel kenarlı ve beyaz renktedir. Taneleri yumurta
12 Ağustos 2022 EGE-88 Sap uzunluğu 90-100 cm, yaprakları yeşil renkli, tüysüz ve dar yapılı dik duruşludur.
12 Ağustos 2022 DİYARBAKIR-81 Sapları 90-110 cm uzunluğunda, yaprakları yeşil, tüysüz, dar ve uzundur. Başaklar dik-yarı